Žvaigždžių blynai

Na ,eilinį kartą nustebino meras R.Šimašius savo lengvo svorio  fb pakrykštavęs apie puikią iniciatyvą – sukonstruoti Vokiečių gatvėje žvaigždžių alėją.

Nelaukė ,matyt,  meras tokios reakcijos – kai pasišiaušė daugybė , kaip pats meras mėgsta sakyti – sveiko proto vilniečių.

-Ak, – sako muzikantas Augulis, kuris sugalvojo šitą nesąmonę – Ak, mes padarysime iš žvaigdžių tako nacionalinio lygio reiškinį ,- sako Augulis, – Amerika juk turi žvaigdžių alėją, o mes turime žvaigdžių, o alėjos neturime – liūdnu balsu porina Augulis.

Ogi prisiminkime samanomis ir cigarečių nuorūkomis apžėlusias Valinsko žvaigždes Nidoje – kur atrakcijos lygiai tiek , kiek ir Žvagulio kasmetiniame festivalyje.

Ogi dar prisiminkime ir Akropolio parduotuvių turgų , irgi beigi dekoruotą žvaigždžių rankų įspaudais .

– Pasižiūrėk Tomukai, kokia didelė dėdės Sabonio rankytė – sako koks nors tėtukas , atėjęs papramogauti ,  – Ir tavo rankytė bus tokia didelė, jei gerai valgysi…

Na, dar galime prisiminti ir dėdės Nazarbajevo bronzinę rankos atlieją Astanoje, Kazakstane – prie kurios buriuojasi eilės kazakstaniečių, norinčių virtualiai pasisveikinti su Prezidentu.

Čia taip, tai gal visai atraktyvu būtų – nori pajusti kokio ministro , ar iškilaus žvaigždės seimūno  vidinę šilumą – randi jo plytelę – pridedi ranką , pabendrauji . Reiktų imti gerus pavyzdžius , plačiau mąstyti –  juk lietuviai dar nuo Kryvio Kryvaičio laikų mėgsta dvasinį bendravimą.

Na , tiesa , Augulis siūlo ir lazerines hologramas , kurios pasirodys užmynus ant žvaigždės plytelės , ar kažkaip panašiai. Reikia  ir technologijas išnaudoti.

Aišku , Vokiečių gatvė viską ištvers. Ištvėrė Vilniaus gaisrus, marus, prancūzus, nacius ir bolševikus, net ir nama – soliterį ištvėrė . Aišku ištvers ir Augulio – Šimašiaus nesamones.

Bet kam gi kankinti tą šimtametę gatvę ir miestiečius ženklais, kurių prasmės po kelių metų niekas jau ir neprisimins ? Nes kaip mūsų šalies patirtis rodo – mūsų žvaigždės sužimba ir užgęsta greitai. O ir vietų , kaip meras mėgsta sakyti – labiau  į temą galima surasti – savivaldybės foje pvz., etc.

O merui Šimašiui prieš krykštaujant , matyt , reikėtu su kuo nors pasitarti , jei pačiam sunku ,taip sakant, pelus nuo grūdų atskirti.

 

 

Komentavimo galimybė išjungta.